- by Břicháč Tom
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce2
-
Celkový čas30 min
Břicháč Tom je pro mě inspirací v kuchyni, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Fitness kuřecí s kuskusem a sezamem je lehké, zdravé a dobré jídlo, které si ráda připravuji. Mezi recepty od Břicháče Toma ho najdete pod názvem sezamová prsíčka s kuskusem. V původním receptu je bohužel psaný údaj 2 prsíčka na dvě porce, což je v podstatě nesmysl jelikož kolikrát jedno prso váží i 250 g.
Ingredience na fitness kuřecí s kuskusem a sezamem
- 250 g kuřecích prsou
- 100 g syrového kuskusu ideálně celozrnného
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sezamových semínek
- 2 lžičky sladké sójové omáčky
- 1 lžička medu
- 1 lžička másla
- 1 stroužek česneku
- 2 natě z jarní cibulky
- sůl & pepř
- chilli
Vylepšená marináda na fitness kuřecí s kuskusem a sezamem
Nejprve si maso naložte, bude mít ve finále lepší chuť. Maso nechte naložené alespoň 1 hodinu v lednici. V rámci úspor času tento krok klidně vynechejte. Další volitelné ingredience, které Břicháč Tom nepřidává jsou napsané níže. Na energetickou hodnotu jídla nebudou mít vliv, ale chuťově jídlo rozhodně vylepšíte.
- půl lžičky citronové trávy
- lžička rybí omáčky
- lžička limetkové šťávy
TIP: V receptu klidně použijte kuřecí stehenní řízek, který se podle mě do jídla hodí více. Křehkost stehen se promítne ve výsledné chuti jídla.
Fitness kuřecí s kuskusem a sezamem postup přípravy
- Kuřecí maso si opláchněte, očistěte a pokrájejte na menší nudličky. V misce si smíchejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek, med, sůl a pepř. Můžete přidat limetkovou šťávu, citronovou trávu a rybí omáčku. Do marinády můžete přidat trošku vody, aby ji bylo víc. V této směsi maso promíchejte a nechte alespoň chvilku odležet.
- Na pánvičce si rozpalte lžíci oleje a na něm orestujte kuřecí kousky ze všech stran dozlatova.
- Kuskus připravte podle návodu na obalu, zalijte ho vroucí vodou a přidejte k němu lžičku másla pro dosažení lepší chuti.
- Servírujte kuskus, na něj masovou směs, maso posypte sezamem a nakonec přidejte čerstvou nať z jarní cibulky. Jarní cibulku nepřipravujte na plameni, není tak chutná jako syrová.
TIP: Výsledný pokrm můžete lehce zakápnout sezamovým olejem, který se používá zejména za studena v asijské kuchyni.
Další recepty od Břicháče Toma:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review