Fitness kuřecí s kuskusem a sezamem

Fitness kuřecí s kuskusem a sezamem
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    2
  • Celkový čas
    30 min

Břicháč Tom je pro mě inspirací v kuchyni, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Fitness kuřecí s kuskusem a sezamem je lehké, zdravé a dobré jídlo, které si ráda připravuji. Mezi recepty od Břicháče Toma ho najdete pod názvem sezamová prsíčka s kuskusem. V původním receptu je bohužel psaný údaj 2 prsíčka na dvě porce, což je v podstatě nesmysl jelikož kolikrát jedno prso váží i 250 g.

Ingredience na fitness kuřecí s kuskusem a sezamem

  • 250 g kuřecích prsou
  • 100 g syrového kuskusu ideálně celozrnného
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky sezamových semínek
  • 2 lžičky sladké sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička másla
  • 1 stroužek česneku
  • 2 natě z jarní cibulky
  • sůl & pepř
  • chilli

Vylepšená marináda na fitness kuřecí s kuskusem a sezamem

Nejprve si maso naložte, bude mít ve finále lepší chuť. Maso nechte naložené alespoň 1 hodinu v lednici. V rámci úspor času tento krok klidně vynechejte. Další volitelné ingredience, které Břicháč Tom nepřidává jsou napsané níže. Na energetickou hodnotu jídla nebudou mít vliv, ale chuťově jídlo rozhodně vylepšíte.

  • půl lžičky citronové trávy
  • lžička rybí omáčky
  • lžička limetkové šťávy

TIP: V receptu klidně použijte kuřecí stehenní řízek, který se podle mě do jídla hodí více. Křehkost stehen se promítne ve výsledné chuti jídla.

Fitness kuřecí s kuskusem a sezamem postup přípravy

  1. Kuřecí maso si opláchněte, očistěte a pokrájejte na menší nudličky. V misce si smíchejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek, med, sůl a pepř. Můžete přidat limetkovou šťávu, citronovou trávu a rybí omáčku. Do marinády můžete přidat trošku vody, aby ji bylo víc. V této směsi maso promíchejte a nechte alespoň chvilku odležet.
  2. Na pánvičce si rozpalte lžíci oleje a na něm orestujte kuřecí kousky ze všech stran dozlatova.
  3. Kuskus připravte podle návodu na obalu, zalijte ho vroucí vodou a přidejte k němu lžičku másla pro dosažení lepší chuti.
  4. Servírujte kuskus, na něj masovou směs, maso posypte sezamem a nakonec přidejte čerstvou nať z jarní cibulky. Jarní cibulku nepřipravujte na plameni, není tak chutná jako syrová.

TIP: Výsledný pokrm můžete lehce zakápnout sezamovým olejem, který se používá zejména za studena v asijské kuchyni.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.